Kardemummakaka

Serverar: 1 portioner

Kardemummakaka

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk kardemumma, stött
  • 100 g smör
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • Ca 1 1/2 msk pärlsocker
  • 1 rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, socker och kardemumma. Blanda ner smöret så det blir finfördelat.
    2. Rör ner mjölk och ägg och häll upp smeten i en smord och bröad form. Strö på pärlsocker och grädda ca 40 min.
    3. Låt kakan svalna lite innan den skärs upp.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (1)

    LottenE 31 oktober 2010

    Mycket god kaka, denna kommer vi att göra om!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben