Serverar: 8-10 portioner
Tid: 45 minuter
Den här kakan har jag ätit sen jag var liten. Min mamma bakade väldigt ofta bl.a. denna kardemummakaka. Nostalgi! Men den är riktigt god.
Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och kardemumma. Finfördela 1 hg margarin i blandningen. Rör ner 2½ dl mjölk. Lägg smeten i en smörad och bröad form. Lite större form än vanligt vet jag brukade användas. Strö på rikligt med pärlsocker. Grädda i 200-225 grader ca 45 min.
Mmmmmums med ett glas mjölk!!! Vilken nostalgitripp!!! Supergod blev den!!! Kommer helt klart att bakas ofta hädanefter...
Mumma, bakade den till kaffekorgen på stranden mycket uppskattad av bådegammal och ung.
Denna kakan är så god, har samma recept, jag har fått det av svärmor som hon i sin tur har fått det av sin mormor.
kakan står i ugnen nu, luktar gott!!
Minns att när det kom gäster och kaffe bröd saknades, snodda mamma ihop en kardemummakaka, kan det vara denna. Måste prova. KUL!