Kardemummakaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 45 minuter

Den här kakan har jag ätit sen jag var liten. Min mamma bakade väldigt ofta bl.a. denna kardemummakaka. Nostalgi! Men den är riktigt god.

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl socker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 hg margarin
  • 2 ½ dl mjölk
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och kardemumma. Finfördela 1 hg margarin i blandningen. Rör ner 2½ dl mjölk. Lägg smeten i en smörad och bröad form. Lite större form än vanligt vet jag brukade användas. Strö på rikligt med pärlsocker. Grädda i 200-225 grader ca 45 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Roggan 3 augusti 2009

    Mmmmmums med ett glas mjölk!!! Vilken nostalgitripp!!! Supergod blev den!!! Kommer helt klart att bakas ofta hädanefter...

    gds877 24 augusti 2009

    Mumma, bakade den till kaffekorgen på stranden mycket uppskattad av bådegammal och ung.

    sme 16 april 2010

    Denna kakan är så god, har samma recept, jag har fått det av svärmor som hon i sin tur har fått det av sin mormor.

    krigas 1 maj 2010

    kakan står i ugnen nu, luktar gott!!

    a-a 19 maj 2011

    Minns att när det kom gäster och kaffe bröd saknades, snodda mamma ihop en kardemummakaka, kan det vara denna. Måste prova. KUL!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben