Kardemummakaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Saftig och smulig, med en rejäl dos av höst.

Ingredienser

  • 100 g smör (smält)
  • 3 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 msk kardemumma (malen)
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2,5 dl mjölk
  • kanel
  • sötmandel
  • pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smör och socker poröst. Tillsätt ägget och kardemumman.
    2. Blanda ihop mjölet och bakpulvret i en egen bunke. Häll växelvis över mjölblandningen och mjölken i smörblandningen.
    3. Häll i smeten i ströbröad form med avtagbara kanter. Strö över kanel, hackad mandel och pärlsocker Grädda i undre delen av ugnen i 45 minuter.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben