Fruktig kardemummakaka

En otroligt saftig kardemummakaka tack vare plommon och päronen.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kardemumma
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 plommon (gärna blå)
  • 1 päron (gärna conference)
  • 1-2 tsk ingefära
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröa en kransform ca 18 dl. Dela frukterna och ta bort kärnor och kärnhus, skär i bitar och pudra över ingefäran. Vispa socker och ägg pösigt i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, vispa ner i äggblandningen ihop med vaniljsockret och kardemumman. Vispa sist i mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i formen och sprid över fruktbitarna som petas ner lite i smeten. Sätt omgående in på nedersta falsen i ugnen och grädda i ca 45 minuter. Låt svalna av i formen innan den vänds upp.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben