Glöggkokta aprikoser med västerbottensost

Serverar: 25 portioner

Passar inte bara till glöggen, god plockmat med bröd blir de matigare. Underbartgott med pepparkakor till. Gör många har en försvinnande åtgång.

Ingredienser

  • 100g soltorkade aprikoser
  • 1 dl vitvinsglögg
  • 300g västerbottensost eller krutrök
  • ev. rågbröd
  • tandpetare
  • Instruktioner

    Dela aprikoserna på längden. Koka bitarna i en liten kastrull med vitvinsglöggen 5-10 min på svag värme tills glöggen kokat in. Låt svalna. Dela osten i bitar, lägg aprikosen på osten och sätt i tandpetaren. Vill man ha bröd sätter man brödet underst.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    misv0007 3 januari 2010

    Detta serverades som tilltugg på nyår.. och visst hade det en försvinnande åtgång :) Jättegott men jag valde en brännvinsost istället ;)

    vebon 3 januari 2011

    Jag lagade detta recept som tilltugg till Ny-års champangen, mycket uppskattad av mina gäster. Mvh Vebon

    christincarlsson 10 december 2012

    Goda :))

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben