Smördegsinbakad Västerbottensost

Serverar: 4 portioner

När man skär upp ostpaketet och den krämiga osten rinner ut lite, så doftar det verkligen gott.

Ingredienser

  • 160 g vällagrad Västerbottensost
  • 300 g färdig smördeg, kyld eller djupfryst
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Kavla ut smördegen 2-3 mm tjock och ta ut rundlar, ca 12 cm i diameter.
    2. Smula sönder och mosa osten lätt och forma till 4 bollar. Lägg 1 boll på ena halvan av varje smördegsrundel. Pensla lätt med lite uppvispad äggula runt kanterna och vik över den andra halvan. Tryck ihop kanterna väl med en gaffel. Lägg paketen på plåt med bakplåtspapper. Pensla hela paketet med uppvispad äggula och grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter i 250 grader.
    3. Lägg ostpaketen på varma tallrikar och servera genast, gärna med en stjälk bladselleri till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Glitterfia 1 oktober 2008

    Oj, detta verkar supergott men ska den serveras som förrätt eller efterrätt? Mvh Glitterfia

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben