Smördegsinbakad kalvkotlett

Serverar: 4 portioner

Våra vänner i Västervik bjöd på detta och det var så gott

Ingredienser

  • 4 kotletter
  • 2 smördegsplattor
  • 1 uppvispat ägg för pensling
  • 2 purjolökar, vitan enbart
  • 25 g smör
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl klar consommé på burk
  • 2 msk sherry
  • 1 msk hackad gräslök
  • Olika grönsaker efter säsong och smak
  • Instruktioner

    1. Ansa kotletterna från fett och platta till dem något. Krydda och stek rosa. Skär purjon fint och brässera i smör tills den mjuknat. Krydda. Häll på grädden och låt småputtra till en ganska tjock creme. Smaka av. Lägg kotletterna på bakplåtspapper på en plåt. Bred på purjocremen.
    2. Dela smördegsplattorna i 2 delar och kavla ut dem så varje del täcker en kotlett och att det även går att vika under lite. Pensla med ägg och stick några hål i ovansidan för att ångan ska komma ut. Grädda i 225° ca 10-15 min så smördegen får fin färg.
    3. Vispa ur kotlettpannan med sherryn och consommén. Häll över i en kastrull och vispa i grädden och koka ihop till lagom simmighet. Lägg i den finhackade gräslöken.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tinak 10 augusti 2008

    Valde detta recept till vår romatiska middag igår lördag. Var en total succe, fantastiskt gott....blir inte sista gången

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben