Smördegsinbakad chèvre

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Snabb god och festlig förrätt

Ingredienser

  • Smördegsrulle för bakplåtsformar
  • 200 g chévre
  • 200 g grön sparris
  • ½ rödlök
  • 4 finhackade soltorkade tomater
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 msk timjan (torkad eller helst färsk)
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    Rulla ut smördegen på bakplåt med bakplåtspapper. Skär chèvren i tunna skivor och fördela ut på degen. Lägg på rödlök, sparris, torkade tomater och vitlökshack. Strö över timjan. Vik upp smördegen runt om. Pensla med uppvispad ägg. Gratinera i ugn 200 grader. Ta ut efter ca 15 minuter när smördegen fått gyllenbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben