Toscanska grönsaker med skinka och chévre

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Grönsaksgratäng.

Ingredienser

  • 1 paprika röd
  • 1 fänkål, ca 200 g
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 g blomkål
  • 250 g färsk broccoli
  • 250 g rökt eller kokt skinka
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 citron
  • 1 kvist färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk vetemjöl
  • 150 g chévre
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Rucolasallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Ansa grönsakerna och skär paprika, fänkål, lök och vitlök i skivor eller bitar. Bryt blomkål och broccoli i buketter. Skär skinkan i tärningar och tomaterna i halvor.
    2. Koka upp vatten och salt, lägg ner paprika, fänkål, lök, blomkål och broccoli och koka mjukt. Låt vattnet rinna av.
    3. Blanda grönsakerna, skinkan och tomaterna i en ugnsäker form. Krydda med rivet citronskal, rosmarin, salt och peppar.
    4. Häll mjölken i en kastrull och vispa ner vetemjölet. Koka under omrörning ca 5 minuter. Lägg ner osten i bitar och låt den smälta ner i såsen. Häll såsen över grönsakerna.
    5. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills den har fin färg. Servera gratängen med rucolasallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben