Dinkelpaj med purjo och chèvre

Serverar: 4-6 portioner

En "nyttigare" paj med chèvreost som serveras till en god sallad och lax

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 115 g smör
  • 2 msk créme fraiche
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 1 purjolök
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde eller mjölk
  • 1 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g chèvre (en rulle)
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Lax
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°
    2. Kör alla ingredienser till degen i matberedare och tryck sedan ut degen i en pajform. Ställ in i kylen under tiden som fyllningen görs.
    3. Fyllningen: Ansa, snitta och skölj purjon under rinnande vatten. Strimla den och blanda med ägg, grädde och riven ost. Krydda med salt och peppar.
    4. Fyll pajskalet med purjofyllningen och grädda i 15 minuter. Skär chèvren i skivor och fördela det över pajen, grädda i ytterligare 15-20 minuter. Täck gärna med ugnsfolie om purjon vill bränna!
    5. Tag ut pajen när den stelnat. Servera den ljummen med en sallad och ett par skivor lax.
    6. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gronkan59 29 juni 2009

    Supergott.... Gjorde den till midsommarbuffén och den blev mycket uppskattad....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben