Dinkelpaj med bacon och broccoli

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Denna paj blir matigare och mer mättande,samt något nyttigare än vanlig paj med bara vetemjöl i. Enormt god!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl fullkorns dinkelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 nypa salt
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 paket bacontärningar
  • 1 bukett färsk broccoli eller fryst broccoli i påse
  • 2 dl turkisk yoghurt eller 2 dl crème fraiche eller matlagningsyoghurt
  • 3 ägg
  • 2-3 dl valfri riven ost
  • 1 nypa salt
  • ½ krm grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Paj degen: Mät upp mjölet i en bunke.Lägg i kylskåps kallt smör,skuret i små bitar. Finfördela smöret i mjölet till en smulig massa. Tillsätt vattnet och saltet och arbeta snabbt i hop till en deg.
    2. Tryck ut degen i en paj form,så den täcker formens botten och kanter. Nagga degen med en gaffel och ställ in den i kylskåp 15 minuter.
    3. Gör fyllningen under tiden. Koka broccolin al dente i saltat vatten. Bryn baconet i stekpanna,ett par minuter. Bara så det får lite färg.
    4. Vispa ihop ägg, yoghurt/creme fraiche, salt, peppar, hälften av osten.
    5. Ta ut pajdegen ur kylskåpet. Fördela bacon och broccoli över jämnt degen. Häll över äggblandningen och strö sist över det som är kvar av den rivna osten.
    6. Ugnsvärme: 200 grader. Grädda på nedersta falsen i ugnen tills äggsmeten stannat och fått fin färg cirka 30-40 minuter, beroende på ugn.
    7. Servera med råkost eller grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    BIRGITTAN 2 mars 2014

    Jag undrar över; 1 paket är det ICA:s 140 gr baconpaket ? 1 påsar (hur många?) broccolibuketter. Är det ICA:s 800 gr du menar ? Salt i degen, hur mycket ? ? ? Tacksam för exakta mått/antalsangivelser 1 ! ! Vänligen Birgitta

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben