Ugnsbakad omelett med broccoli, bacon och purjolök

Serverar: 4-6 portioner

En ugnsbakad omelett för allt i en form, fylld med broccoli, grön purjolök och bacon.

Ingredienser

  • 2 stora broccolibuketter
  • 20 cm grön blast purjolök
  • 300 g bacon
  • 6 ägg
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk chilisås
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 2 tsk malet paprikapulver
  • Instruktioner

    Koka upp broccolibuketterna i mindre bitar i saltat vatten, ca 3-4 min. Häll av och lägg ner i ugnsfast form tillsammans med den gröna blasten från en stor purjolök. Vispa ihop äggen med grädde, mjölk, chilisås och ost. Slå över formen. Skär bacon i mindre bita och fördela överst. Gratinera i ugn ca 40 – 45 min i 200 grader. Låt omeletten ”stå till sig och ”stanna” i konsistens före du kär upp den i portionsbitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben