En öppen omelett med majs som mättande fyllning och bacon och purjo som piffigt garnityr. Goda kryddor i stekfettet - paprika och curry. En omelett behöver inte alltid vara så "snäll" i smaken.
Ingredienser
6-7 ägg
1 1/2 dl vatten eller hälften grädde och hälften vatten
Salt
Vitpeppar
2 msk matfett
1 kryddmått paprikapulver
1 kryddmått curry
Till fyllning och garnering
1 purjolök
1 pkt bacon (ca 150 g)
1 burk majskorn (ca 350 g)
Instruktioner
Skär purjolöken i tunna ringar och skölj den väl.
Lägg baconskivorna i medelvarm stekpanna och låt fettet smälta ur lite. Tillsätt löken och fräs blandningen lätt. Håll den varm.
Värm majsen i en kastrull.
Vispa ihop äggen lätt och tillsätt vatten, salt och peppar. Bryn fettet i omelettpannan tillsammans med paprika och curry. Häll i omelettsmeten och rör om med en gaffel tills omeletten är krämig.
Lägg på den väl avrunna majsen och lök-baconfräset och låt omeletten "stanna" riktigt.
Pröva till omväxling:
Ost som krydda i omelettsmeten. Lite finskuren paprika i fyllningen. En dusch vitlökspulver i stekfettet.