Morotspannkaka med purjo och bacon
Serverar:
4 portioner
Tid:
40 minuter
Billigt, enkelt och gott.
Ingredienser
4 ägg
4 dl vetemjöl
8 dl mjölk
1 pkt bacontärningar á 140 g
1-2 msk margarin
2 potatisar
2 morötter
½ purjolök
2 tsk salt
2 krm peppar
Tillbehör
1 äpple
2 dl rårörda lingon
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg, 4 dl mjölk och mjölet till en jämn smet. Vispa ner ytterligare 4 dl mjölk.
Smörj en långpanna med margarin och lägg i bacontärningar. Ställ in i ugnen i 5 minuter.
Skala och riv potatis och morötter grovt. Ansa och skär purjon i tunna skivor. Blanda ner grönsakerna i pannkakssmeten. Krydda med salt och peppar.
Sänk värmen till 200 grader. Häll smeten i långpannan, rör runt så att bacon och grönsaker fördelas jämnt. Ställ in i mitten av ugnen 25-30 minuter.
Servera pannkakan med urkärnat, tärnat äpple som blandats med rårörda lingon.
Liknande recept
Fylld Fläskkotlett med bacon och purjo
4
1
Omelett med majs, purjo och bacon
3
20 min
4
Frittata med bacon och purjo
4
Blomkålssoppa med bacon
4
2
Spagettigratäng med bacon
3.8
20 min
4
4
Pastasås med bacon och kräftstjärtar
4.2
15 min
4
3
Ugnspannkaka med bacon och äpplen
4.9
50 min
4
4
Ugnspannkaka med bacon
5
40 min
4
2
Ugnspannkaka med spenat, ädelost och bacon
4
40 min
4-6
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!