Morotspannkaka med purjo och bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Billigt, enkelt och gott.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 1 pkt bacontärningar á 140 g
  • 1-2 msk margarin
  • 2 potatisar
  • 2 morötter
  • ½ purjolök
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Tillbehör
  • 1 äpple
  • 2 dl rårörda lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Vispa ägg, 4 dl mjölk och mjölet till en jämn smet. Vispa ner ytterligare 4 dl mjölk.
    3. Smörj en långpanna med margarin och lägg i bacontärningar. Ställ in i ugnen i 5 minuter.
    4. Skala och riv potatis och morötter grovt. Ansa och skär purjon i tunna skivor. Blanda ner grönsakerna i pannkakssmeten. Krydda med salt och peppar.
    5. Sänk värmen till 200 grader. Häll smeten i långpannan, rör runt så att bacon och grönsaker fördelas jämnt. Ställ in i mitten av ugnen 25-30 minuter.
    6. Servera pannkakan med urkärnat, tärnat äpple som blandats med rårörda lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben