Frittata med bacon och purjo

Serverar: 4 portioner

Jättegott!

Ingredienser

  • 1 stor purjolök (ca 250 g)
  • 1 gul lök
  • 1 paket bacon (140 g) eller tärnat sidfläsk
  • 4-6 kokta kalla potatisar
  • salt, svartpeppar
  • ca 8 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl riven ost, gärna västerbotten eller parmesan
  • Grovhackad persilja till servering
  • Instruktioner

    Snitta purjolöken på längden, skölj ordentligt och strimla den. Skala och hacka löken. Fräs löken och purjon tillsammans med tärnat bacon i en stor stekpanna utan att purjon tar färg. Tillsätt ev olja. Tärna potatisen och rör ner den i lökfräset. Smaka av med salt och peppar. Vispa ihop 2 av äggen med crème fraichen. Rör ner resten av äggen. Häll äggsmeten i stekpannan, sänk värmen, lägg på ett lock och låt det hela stelna i ca 7 minuter gärna längre. Fördela osten över frittatan och låt den smälta, ca 5 minuter. Avsluta gärna med ett extra varv på svartpepparkvarnen och en nypa flingsalt tillsammans med grovhackad persilja över frittatan. Servera med en stor matig sallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben