Teriyakikyckling med purjo och paprika

Serverar: 4 portioner

Teriyakisås gillar jag verkligen! Blir liksom lite "kola-seg". Grönsakswoken till kycklingen passar utmärkt. Det är inte nödvändigt att trä filéerna på spett, du kan steka bitarna som dom är också.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja (för stekning)
  • Drygt 0,5 dl teriyaki sauce
  • Sesamfrön
  • Grönsakswok
  • 1 st purjolök
  • 1 st paprika , röd
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Ris , jasmine
  • Teriyaki sauce
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfileérna på längden i 3 delar. Trä på oljade spett. Krydda med salt och peppar. Stek dem i oljad panna ca. 3 minuter på varje sida.
    2. Häll över teriyakisåsen och låt koka ihop ca 2 minuter. Vänd spetten efter halva tiden.
    3. Woka bitar av purjo och paprika i en annan panna i lite olja. Strö flingsalt och mal svartpeppar över.
    4. Strö sesamfrön över spetten och servera med jasminris och teriyakisås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lynnz 5 mars 2014

    var helt underbart god och enkel att tillaga, min 9 åring åt så hon storknade, men jag körde wookade nudlar till istället, vi är lite trötta på ris här =))))

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben