Teriyakisås gillar jag verkligen! Blir liksom lite "kola-seg".
Grönsakswoken till kycklingen passar utmärkt.
Det är inte nödvändigt att trä filéerna på spett, du kan steka bitarna som dom är också.
Ingredienser
4 st kycklingfiléer
Salt
Svartpeppar
Rapsolja (för stekning)
Drygt 0,5 dl teriyaki sauce
Sesamfrön
Grönsakswok
1 st purjolök
1 st paprika , röd
Flingsalt
Svartpeppar
Tillbehör
Ris , jasmine
Teriyaki sauce
Instruktioner
Skär kycklingfileérna på längden i 3 delar. Trä på oljade spett. Krydda med salt och peppar.
Stek dem i oljad panna ca. 3 minuter på varje sida.
Häll över teriyakisåsen och låt koka ihop ca 2 minuter. Vänd spetten efter halva tiden.
Woka bitar av purjo och paprika i en annan panna i lite olja. Strö flingsalt och mal svartpeppar över.
Strö sesamfrön över spetten och servera med jasminris och teriyakisås.
var helt underbart god och enkel att tillaga, min 9 åring åt så hon storknade, men jag körde wookade nudlar till istället, vi är lite trötta på ris här =))))
var helt underbart god och enkel att tillaga, min 9 åring åt så hon storknade, men jag körde wookade nudlar till istället, vi är lite trötta på ris här =))))