Wokat fläsk med purjo & paprika

Serverar: 4 portioner

Det här receptet har ett lite annorlunda tillagningsätt när det gäller köttet. Och det blir lyckat!

Ingredienser

  • 600 g fläskkotlett
  • 3 msk rapsolja (för stekning)
  • 1 st purjolök
  • 1 st stor grön paprika
  • 3 klyftor vitlök
  • 3 tsk kinesisk mushroom soja
  • 2 tsk het Chilisås
  • 3 msk hoisinsås
  • Tillbehör
  • Jasminris
  • Instruktioner

    1. Skölj kotletterna och snitta dem i fettkanten så de inte kupar sig under tillagningen. Lägg dem i en kastrull och häll på kallt vatten. Koka upp och skumma av. Sänk värmen och lägg på lock. Koka sakta i 30 minuter eller tills köttet är mört.
    2. Dela purjon på längden och skölj. Strimla i 3 cm stora bitar. Tag även med en del av det gröna. Skär paprikan i bitar. Finhacka vitlöken.
    3. Tag upp köttet och spola med kallt vatten. När det svalnat tag bort ben och fettkant och skär det i tunna skivor.
    4. Hetta upp olja i wokgrytan. Fräs köttet till det är brynt, tillsätt soja, het chilisås, finhackad vitlök, paprikan och purjon. Fräs i ca 2 minuter.
    5. Tillsätt Hoi sin sause och låt puttra ytterligare 2 minuter. Smaka av. Servera med jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben