Wokade räkor i krämig currysås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Trevlig helgmat som det även finns lite romantik i.

Ingredienser

  • 500 g räkor, färska och skalade
  • 3 dl Jasminris
  • 2 msk olivolja
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 1 msk curry
  • konjak
  • 2 dl grädde
  • 1 glas vin, litet
  • salt
  • peppar
  • cayennepeppar, valfritt
  • Instruktioner

    1. Koka riset. Hetta upp olivoljan, tillsätt räkor, salt, peppar, curry och hackad vitlök och stek snabt räkorna tills de blivit röda, inte längre än 2 minuter.
    2. Tillsätt konjak, vitt vin och grädde och låt sjuda under 5 minuter. Krydda med lite cayennepeppar och servera med det nykokta riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mumsan 31 juli 2009

    Supersmarrigt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben