Krämig saffransrisotto med räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Mums! å med ett glas vitt, Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico 2007 (nr 22424) från Italien för 59:- blev det megamums!

Ingredienser

  • 4 dl risottoris (t ex arborioris)
  • Ca 1 1/4 liter vatten
  • 3 msk konc kycklingfond
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 g saffran
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 150 g sockerärter
  • Ca 100 g parmesanost
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 200 g skalade räkor (ca 500 g oskalade)
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och fond till en buljong. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det 1–2 minuter i en kastrull eller stekpanna med höga kanter i 2 msk olja.
    2. Tillsätt ris och saffran och låt fräsa 1 minut. Sänk värmen, tillsätt vinet under omrörning och låt det koka in.
    3. Rör ner lite av buljongen i omgångar. Låt småkoka på svag värme i ca 30 minuter tills riset är mjukt men med lite tuggmotstånd kvar. Rör ofta i risotton så att den blir krämig. Tillsätt ev mer buljong om den blir stabbig. ' Skär sockerärterna på mitten. Ge dem ett snabbt uppkok. Kyl under rinnande kallt vatten.
    4. Riv parmesanen. Rör ner den och citronjuicen. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Vänd ner sockerärterna och räkorna. Låt allt bli varmt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annry089 5 april 2009

    Krämigt, smarrigt! Fast jag tyckte att det var lite lite räkor i för att vara lagom till 4 personer.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben