Fyllda paprikor

Serverar: 4 portioner

En av greklands mest vanliga sommar rätter.

Ingredienser

  • 400 gr nötfärs eller blandfärs
  • 1 gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 8-10 gröna paprikor (beroende på storlek)
  • 1 oxbuljongtärning
  • Persilja
  • 1 msk oregano
  • 1 msk mynta
  • 1 vitlöksklyfta (om man vill)
  • 1 mogen tomat (om finnes)
  • 4 msk tomatpuré
  • 2-5 dl vatten
  • 2,5 dl ris
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Bryn den rivna löken i olivoljan, ta därefter ii köttfärsen, låt de bryna tillsammans en stund. Tillsätt buljongtärningen och krydda med persilja,oregano,mynta, salt och peppar.Ta även i den pressade vitlöken, om ni vill ha det i.
    2. Skär och hacka den mogna tomaten i små bitar ta den i kastrullen samt tomatpurén. Låt alltsammans koka ihop. Tillsätt riset samt vatten och koka ihop ca 15 min, riset skall inte vara färdigt.
    3. Stäng plattan och låt fyllningen dra. Om den blir för fast ta i extra vatten.
    4. Skär av hatten på paprikorna och ta ur kärnhuset. Fyll de med fyllningen.Lägg de i en ugnsfast form. Häll lite vatten i botten av formen. In i ugnen i 180-200 grader ca 1 timme.
    5. Om ni önskar kan ni även fylla olikfärgade paprikor eller tomater, det blir lika gott.
    6. Serveras gärna med tzatziki till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    monicadanell 12 juli 2009

    Hej Maggi i går åt vi fyllda paprikor det var gott kommer att göra den flera gånger tack för receptet monica

    Anqh 3 augusti 2009

    Åt just denna rätt till middag, mycket gott. Kryddblandningen var god och jag kan tänka mig att ha i fetaost nästa gång.

    Relaterade Artiklar

    Gratinerad aubergine
    En urgröpt aubergine fylls med en sås gjord av fruktköttet, lök och...

    Vegetariska recept
    Det är underbart med vegetarisk mat. Köttdebatten som varit har fåt...

    För fredagskvällen
    På fredagkvällar är det underbart att få slappna av med ett gott gl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben