Ungerska fyllda paprikor på spisen

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Den här soppan har min mamma lärt mig att göra, receptet kommer från en ungersk kvinna som vi bodde granne med när jag var liten.

Ingredienser

  • 1,2 kg köttfärs
  • 6 dl ris
  • 1 dl ketchup
  • 4 burkar krossade tomater
  • 6 köttbuljongtärningar
  • 8 gröna eller röda paprikor
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Grovmalen svartpeppar
  • Paprikapulver
  • Chilipulver
  • Cayennepeppar
  • Pepparmix
  • Instruktioner

    1. Gröp ur alla paprikor. Blanda färsen med 1½ dl ris och kryddorna. Fyll paprikorna. Koka upp vatten blandat med de krossade tomaterna och kryddor, det är en ganska kryddstark soppa. Ta i ketchupen och fyll upp med vatten till hälften på en 10 liters gryta. Ha i buljongtärningarna och när allt har kokat upp, lägger du i paprikorna. När det har kokat i ca 45 minuter, lägg då i resten av riset och koka 15 minuter till. Obs! Det ska bara sjudas. Det går bra och koka riset vid sidan om med tanke på om man vill frysa in soppan.
    2. Serveras i djupa tallrikar med knäckebröd till. Tips: pressa gärna lite vitlök i köttet och några klyftor i buljongen.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    mammamus 13 maj 2008

    suuuuuuuper god soppa

    mammis 18 maj 2008

    Verkligen god soppa Gooda smaker, vi gillar när det är starkt Jag hade röda paprikor

    LaJefa 27 maj 2008

    Supergod om man inte gör som jag och syrran i 12-13 års åldern...dvs en halv burk cayenneppar. Själv föredrar jag röd paprika...måste även tillägga att det är mkt saftigare o godare än ugnsstekat paprikor.

    Sandra-Louise 22 juni 2008

    Nog det bästa jag vet i soppväg

    king200 29 juni 2008

    goda goda goda goda mmmmmm

    fiint11 27 maj 2011

    detta verkar väldigt gott.måste bara fråga ska köttfärsen stekas först? =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben