Fylld kycklingfilé med ost, ölkorv och paprika

Egen "Cordon bleu" variant .

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 150 g hårdost
  • 60 g ölkorv
  • ½ röd paprika
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 uppvisade ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl olja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skölj och torka köttskivorna. Klappa ut dem lätt. Krydda med salt och peppar. Dela paprikan, osten i fyra tjocka skivor, öl korven i fyra bitar.
    2. Lägg skinka, paprika och ost på schnitzlarna, men inte för nära kanterna. Pensla kanterna med lite ägg. Vik ihop dem och tryck till kanterna.
    3. Vänd schnitzlarna i tur och ordning i vetemjöl, ägg och ströbröd. Stek därefter i olja på medelvärme tills de fått fin färg och osten börjar smälta.
    4. Lägg de ny friterade schnitzlarna på hushållspapper innan de serveras för att undvika onödig olja på tallrikar.
    5. Serveringsförslag: potatis, gurksallad, grönsaker,sås....

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben