Baconlindad, fylld kycklingfilé med kantarellsås

Serverar: 4 portioner

Enkelt, snabbt och festligt. Kantarellost i fyllningen och såsen ger god smak.

Ingredienser

  • 4 jämnstora kycklingfiléer
  • 4 msk Kavli kantarellost
  • 140 g stekta bacontärningar
  • Vitpeppar
  • 2 pkt á 140 g baconskivor
  • Smör
  • Sås
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vitt vin (kan uteslutas)
  • 1 msk Touch of Taste Vilt/Kantarellfond
  • 3 msk Kavli kantarellost
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Klyv kycklingfilérna men inte ända igenom.
    2. Rör ihop bacontärningarna med kantarellosten och fyll filéerna. Vik ihop och krydda med vitpeppar. Det behövs inget salt, baconet ger tillräckligt med sälta.
    3. Rulla in varje filé i 4-5 baconskivor och se till att skarven kommer neråt.
    4. Bryn dem i smör på båda sidor och efterstek på svag värme i ca 15 minuter beroende på filéernas storlek.
    5. Innertemperaturen ska vara mellan 70º-75º.
    6. Koka upp grädde, vin och fond. Tillsätt kantarellosten och låt koka ihop tills såsen tjocknat. Smaka av med salt och peppar.
    7. Tips: Har du tillgång till kantareller så toppa gärna med smörfrästa, hela svampar.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    lizsaf 28 juli 2009

    Supergott sätt att göra kyckling. vi gjorde receptet med trattkantareller. Kan verkligen rekommendera detta recept!!

    Claes5 22 augusti 2010

    Jättegott

    blixxten 19 april 2013

    Jätte gott!! Tog crème bonjour kantarellost istället för kavli som inte fanns i min affär.

    lenasj65 4 november 2013

    Jättegott! Hade slut på vanliga kantareller så jag smulade ner torkade trattkantareller i såsen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben