Baconlindad ostfylld kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Grillat är gott

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • 4 kycklingfiléer
  • 100 g naturell färskost light, max 7% fett
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 paket (140 g) bacon
  • 500 g djupfrysta broccolibuketter
  • Instruktioner

    1. Skölj och picka potatisen. Baka den i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) 16-18 minuter. Skär en djup ficka i kycklingfiléerna och fyll dem med färskosten. Krydda med salt och peppar. Linda baconskivorna runt kycklingfiléerna och fäst ihop med trästickor. Grilla kycklingfiléerna på utegrill eller i grillpanna ca 12 minuter runt om. Kontrollera att kycklingen är färdig d v s att köttsaften är klar utan rosa inslag. Koka broccolibuketterna i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt rinna av. Servera kycklingfiléerna med bakpotatis, broccoli och bröd.
    2. TIPS Har du inte mikrovågsugn kan potatisen skäras i halvor och bakas i vanlig ugn i 225°C, ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben