Kokosstekt kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Kycklingfilé med smak av kokos.

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 1 pkt ( 300 g ) frysta brytbönor
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 ägg
  • 1½ dl kokosflingor
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    Koka riset enligt anvisning. Lägg brytbönorna ovanpå riset när ca 5 minuter återstår av koktiden. Kydda kycklingfiléerna med salt och kajennpeppar. Vänd filéerna först i uppvispat ägg och sedan i kokos. Stek kycklingfiléerna ca 8 minuter på båda sidor. Kontrollera att de är genomstekta och köttsaften är klar utan rosa inslag. Häll på kokosmjölk och låt småputtra under lock ca 10-15 minuter. Servera kokosstekta kycklingfiléerna med bönriset och sweet chilisås.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    kafferasten 12 mars 2010

    Alltd lika gott med kyckling.. en variant med kokos har jag testat, men det var så länge sedan. Ska prova ditt recept:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben