Ostgratinerad kycklingfilé à la kräm

Serverar: 4 portioner

Lika god till vardags som till fest.

Ingredienser

  • Kycklingfilé
  • ca 4-6 kycklingfiléer
  • Vitlökspulver
  • Piffi allkrydda
  • Margarin
  • Såsen
  • 1/2 -1 grön paprika
  • 1/2 -1 röd paprika
  • 1 burk skivad svamp
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 1/2 msk stark senap
  • 1 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Skyn som blivit över från stekningen av filéerna
  • Gratinering
  • 3 dl riven ost
  • Oregano
  • Potatisar
  • 10- 15 potatisar
  • 1 buljongtärning
  • 3 1/2 dl vatten, ev. mer om behövs
  • Peppar
  • Piffi allkrydda
  • Paprikapulver
  • Vitlökspulver
  • Oregano
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Krydda kycklingfiléerna med piffi och vitlökspulver. Stek dem i margarin. När de fått fin färg och känns mjuka lägg de i en ugnfast form. Spara skyn till såsen
    2. Såsen: Bryn paprikorna som är skurna i småbitar, tillsätt svampen och pressad vitlök. Slå i matlagningsgrädden och senap, rör runt och låt allt koka ihop. Ta gärna i en del av skyn samt 1 dl riven ost.
    3. Slå såsen över kycklingfiléerna och strö över resten av den rivna osten och ev. lite oregano ovanpå. In i ugnen 200 grader tills de har fått fin färg Servera gärna med potatisarna som kommer här!
    4. Potatisar: Skala och skär potatisarna i små tärningar. Lägg de i en ugnsfast form. Krydda samt häll i buljongen som är utrörd i vatten. Ringla över lite olivolja. Gratinera i 200 grader ca 45 minuter tills potatisarna är mjuka. Om det är för lite vätska, tillsätt lite vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    monicadanell 27 oktober 2009

    Hej maggi super god var den här kycklingen istället för potatis hade jag ris funkade bra det åxå tack för receptet 5 poäng monica

    Lennart_58 27 oktober 2009

    Hello Maggi. Glömt både poäng o tack, men här kommer det. 5poäng och ett stort tack, jättegott var det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben