Marinerad kycklingfilé à la Nettan

Serverar: 6 portioner

En smak- och färgrik kycklingrätt. En given succé för alla kycklingälskare. Köttet blir väldigt mört och saftigt.

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • Salt
  • Grovmalen svartpepppar
  • Curry
  • Paprikapulver
  • Smör
  • Citron, saften
  • Ca 3/4 gul pakrika, hackad
  • Ca 3/4 röd paprika, hackad
  • Ca ½ rödlök, hackad
  • Knappt en burk kapris
  • 1 röd chili
  • Marinad
  • ½ dl pressad citronsaft
  • 1 dl rapsolja
  • ½ dl olivolja
  • Ca 4 msk persilja, hackad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°
    2. Krydda kycklingfiléerna med salt, svartpeppar, curry och paprika. Bryn kycklingfiléerna i en panna. Lägg över dem i en smord ugnssäker form och efterstek i ugnen ca 20 minuter. Prova med en sticka för att se om köttsaften är klar och genomskinlig.
    3. Hacka, paprika, lök, chili i ganska små bitar.
    4. Skär kycklingfiléerna i ½ cm tjocka skivor på "snedden" och lägg dom i en serveringsform med kanter. Häll över ca 1 msk citronsaft på kycklingfiléerna.
    5. Lägg löken, paprikan, chilin och kaprisen utan spad på kycklingfiléerna.
    6. Blanda rap- och olivolja tillsammans med citronsaften till marinaden och häll över. Strö den hackde persiljan över.
    7. Plasta in och låt dra i minst 3-4 timmar innan det ska serveras.
    8. Servera gärna en egengjord potatissallad och tomat/mozzarellasallad till.
    9. Lycka till! smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    ros 9 juni 2009

    När jag bjöd på denna marinerade kycklingfilé så fick jag väldigt mycket beröm från både barn och vuxna. Köttet blir verkligen saftigt och mört. Jag serverade egengjord potatissallad, tomat/mozzarellasallad och jordnötter till.

    Lennart_58 6 augusti 2009

    Jag har inte hunnit laga denna rätt ännu, men efter att jag läst ingredienserna, o med den erfarenhet jag har av dina tidigare recept, tvekar jag inte att ge ett betyg (in blanco) du får en femma, jag har aldrig förut blivit besviken på dina recept. Blir det inte bra, är det pga mina små misstag i köket, ha ha. Lennart.

    jimboz 10 januari 2010

    Denna ska bli veckans planering..Jag blandar detta med någon god pasta, serverar vitlöks Ciabatta till detta..Mums..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben