Kycklingfilé med baconsås à la Nettan

Serverar: 4 portioner

Detta komponerade jag i dag. Kycklingfilé med en sås av lök, vitlök, curry och bacon.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Svartpeppar, grovmalen
  • Curry
  • Paprikapulver
  • Smör
  • Sås
  • 2 msk smör
  • 1-2 tsk curry
  • 1 liten lök, hackad
  • 1 vitlök, pressad
  • 2.3 msk vetemjöl
  • 1½ dl vatten
  • 1 dl grädde eller turkisk/grekisk yoghurt
  • 3 msk créme fraiche
  • ½ msk flytande citron
  • 1 pkt bacon, ca 140 g, micrat
  • Salt
  • Svartpeppar, grovmalen
  • Persilja, klippt
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Krydda filéerna med salt, svartpeppar, curry och paprikapulver. Bryn filéerna i en panna.
    3. Låt dom eftersteka på bakplåtspappersklädd plåt i ca 20-25 minuter.
    4. Sås: Micra baconen och klipp dem i små bitar. Låt curryn fräsa med smöret i en såskastrull. Bryn löken och vitlöken i currysmöret. Gör en redning av mjölet. Tillsätt vatten, grädde, créme fraiche och baconet. Låt det koka 3-5 minuter för att mjölsmaken ska försvinna. Tillsätt flytande citron. Smaka av med salt och peppar. Ev mer curry. Klipp lite persilja över såsen när den är klar.
    5. Lycka till! smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Lippe70 5 augusti 2009

    Kanonbetyg av hela familjen! Kommer definitivt att göra denna rätten fler gånger. //Lisbeth

    Gul13 30 november 2009

    Tack för ett gott recept. Enkelt och hyfsat snabbt är sånt småbarnsfamiljer uppskattar!

    Bettan1969 11 november 2010

    Låter hur gott som helst, kommer snart att prova denna recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben