Plommonkaka à la Nettan

Serverar: 8-10 portioner

En saftig och god kaka med plommon och kanel. Servera gärna vaniljsås eller lättvispad grädde till.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 8-10 plommon
  • Ca 1-2 msk strösocker
  • Ca 1/2 msk kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör ännu en kort stund. Blanda mjöl med bakpulver innan det rörs ned i smeten. Slå den i välsmord, bröad form.
    3. Skala och kärna ur plommonen. Dela i bitar. Vänd bitarna i socker och kanel. Tryck ner plommonbitarna i smeten och strö lite socker och kanel över.
    4. Grädda kakan på nedersta falsen i ca 45 minuter eller tills kakan känns fast vid prov med sticka.
    5. Låt den svalen stund. Ät den gärna ljummen med kall vaniljsås eller lättvispad grädde.
    6. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (13)

    mayalena 17 augusti 2009

    Hej jag håller med :) den är jätte god har gjort den i flera år. Men jag gör flera kakor på engång så jag skivar ner plommonen och blandar ner kanel/socker och rör om sedan häller jag allt i kaksmeten . Då får jag ut 3 kakor (grundrecept sockerkaka) utmärkt att frysa ner:) Hälsningar Mayalena

    Lovisbovis 2 september 2009

    Jättegod kaka! Har bakat en till min kompis som ska få bebis nu, så hon har lite att bjuda på när det kommer besök. Nu ska jag baka två kakor till här, så jag får använda lite plommon. Är den lika god när man tinar upp den?

    natrup 18 september 2009

    Jättemumsig kaka. Bjöd på den när jag hade bokcirkel och den var uppskattad. Smidig att göra också så nu ska jag göra några fler och frysa in. /Malin

    goagrejer 29 september 2009

    Fantastiskt god kaka! Enda problemet var att jag blev tvingad att baka den om och om igen....blev till slut 6 kakor av årets plommonskörd.....men det var det värt!! :-)

    lena4 4 oktober 2009

    Supergod tycker vi också. Käkade med vaniljvisp till. Betyget 5+ blir det från oss

    Ewa55 28 augusti 2010

    Tusen tack för mycket gooood recept fick berömd får min familj Ewa

    annelisvensson66 11 september 2010

    verkligen jättegod

    johannalie 17 augusti 2011

    Gjorde denna plommonkaka igår och den blev otroligt lyckad. Väldigt saftig och det var verkligen en perfekt kombination amed plommon och kanel. Kakan var mycket uppskattad av alla och gjorde att jag direkt gjorde en till som jag tänkter frysa in. Tack för ett toppenrecept!

    bjuranna 18 augusti 2011

    Jättegod kaka!

    Virre85 21 augusti 2011

    Mmm vilken god kaka! Hela familjen mumsade, vi hade vaniljvisp till

    maaba 4 september 2011

    Mycket god plommonkaka.

    Cassiopeya 7 september 2011

    En kaka helt i min smak! Bytte ut kanelen mot kardemumma, kan jag rekommendera. Mycket smaskig kaka som jag kommer göra igen, om plommonen i frysen tar slut slänger jag i äppleskivor istället. Kommer säkert bli lika gott =D

    nikolx 17 september 2012

    suuupergod kaka, har nu gjort den 6 gånger och hinner nog göra den ett par gånger till innan plommonen tar slut men den kaske funkar med andra frukter?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben