Kantarellpaj á la Nettan

Serverar: 2-4 portioner

En krämig paj med kantareller, lök, vitlök, persilja, västerbottenost. Vad är mer avkopplande än att plocka svamp.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl Dinkelmjöl med fullkorn
  • 1 dl vetemjöl med fullkorn
  • 110 g smör
  • Ca 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • Ca 1 liter färska kantareller = ca ½ liter förvällda kantareller
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl klippt persilja
  • 150 g västerbottenost, riven
  • 3 ägg
  • ½ dl créme fraiche
  • 2½ dl mjölk
  • Ca 1-1½ tsk salt
  • 2 tsk grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 225° Kör degen i matberedaren. Smörj en pajforn. Klä pajformen med degen. Nagga degen med en gaffel i botten. Ställ den kallt i kylskåpet ca 30 min.
    2. Rensa och förväll dom färska kantarellerna i saltat vatten, ca 10 minuter. Låt vattnet rinna av.
    3. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
    4. Bryn löken med vitlöken tills den mjuknar. Vispa samman ägg, créme fraiche, mjölk och kryddor. Ta ut pajen. Lägg löken, kantarellerna, persiljan, osten i pajen. Häll äggstanningen över pajen. Gädda i ca 30 minuter.
    5. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    fidji 29 augusti 2009

    Jag kan rekomendera att du även tar bacon och lite röd paprika i pajen, så himla gott.

    calex 30 augusti 2009

    Jättegod paj. Vi åt den till kräftor så västerbottenosten satte pricken över i:et

    ainabitte 3 september 2009

    Jättegod paj. Gjorde pajbotten glutenfri då jag hade en gäst som är glutenallergiker samt hade i lite stekt bacon. Ska det verkligen vara 2 tsk svartpeppar? Jag tog 2 krm. Tack för receptet.

    Bibbi67 6 september 2009

    Jättegod! Använde laktosfri creme fraiche och grädde vilket gick bra. Kommer absolut göra pajen igen.

    asel72 10 september 2009

    Hej Har plockat så otroligt mycket kantareller denna höst så den här pajen kommer nog att stå flera gånger på vårta matbord. Mumsigt! Nästa gång kommer jag att komplettera med stekt bacon.

    Neta52 10 september 2009

    Jättegod! Kommer att göra denna paj många gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben