En krämig paj med kantareller, lök, vitlök, persilja, västerbottenost.
Vad är mer avkopplande än att plocka svamp.
Ingredienser
Pajdeg
2 dl Dinkelmjöl med fullkorn
1 dl vetemjöl med fullkorn
110 g smör
Ca 2 msk kallt vatten
Fyllning
Ca 1 liter färska kantareller = ca ½ liter förvällda kantareller
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 dl klippt persilja
150 g västerbottenost, riven
3 ägg
½ dl créme fraiche
2½ dl mjölk
Ca 1-1½ tsk salt
2 tsk grovmalen svartpeppar
Instruktioner
- Ugn 225°
Kör degen i matberedaren.
Smörj en pajforn. Klä pajformen med degen.
Nagga degen med en gaffel i botten.
Ställ den kallt i kylskåpet ca 30 min.
- Rensa och förväll dom färska kantarellerna i saltat vatten, ca 10 minuter. Låt vattnet rinna av.
- Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
- Bryn löken med vitlöken tills den mjuknar.
Vispa samman ägg, créme fraiche, mjölk och kryddor.
Ta ut pajen.
Lägg löken, kantarellerna, persiljan, osten i pajen.
Häll äggstanningen över pajen. Gädda i ca 30 minuter.
- Lycka till! Smaklig måltid
Liknande recept
Kommentarer (6)
Jag kan rekomendera att du även tar bacon och lite röd paprika i pajen, så himla gott.
Jättegod paj. Vi åt den till kräftor så västerbottenosten satte pricken över i:et
Jättegod paj. Gjorde pajbotten glutenfri då jag hade en gäst som är glutenallergiker samt hade i lite stekt bacon. Ska det verkligen vara 2 tsk svartpeppar? Jag tog 2 krm. Tack för receptet.
Jättegod! Använde laktosfri creme fraiche och grädde vilket gick bra. Kommer absolut göra pajen igen.
Hej Har plockat så otroligt mycket kantareller denna höst så den här pajen kommer nog att stå flera gånger på vårta matbord. Mumsigt! Nästa gång kommer jag att komplettera med stekt bacon.
Jättegod! Kommer att göra denna paj många gånger.