Ett gott minne ifrån Karpathos.
Kycklingspett som serveras med tzatziki och vitlöksbröd.
Ingredienser
Kycklingspett
Ca 1 kg kycklingfilé
Salt
Svartpeppar
Curry
Paprikapulver
Grillspett
Tzatziki
Ca 15 cm gurka
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
4 dl turkisk/grekisk yoghurt
2 tsk pressad citron
1 tsk svartpeppar
Ca 1 msk olivolja
Vitlöksbröd
Ett gott bröd eller baguett
1 dl olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk klippt persilja
Hej ros! Min älskling du är som en ros, diktade en gång Evert Taube. Det här receptet är precis så! En dröm. Vi har just suttit på vår balkong, med underbar utsikt, och avnjutit denna underbara måltid. Vi serverade inte ris som tillbehör, det blev råstekt färskpotatis i klyftor som kryddades med färsk timjan. Kycklingen, helt perfekt, smart att kalla det för souvlaki! Det här skulle gå hem på vilken restaurang som helst! Sommarsoliga hälsningar från: JanneG & Lillan PS: Du får en FEMMA som betyg!
Hur mycket olivolja man ska ha i tzatzikin?
Ca 1 msk olivolja
Jätte gott och dessutom enkelt att göra.
Kanongott, perfekt bjudrätt!!
Tack för receptet! Jag har lagat din rätt några gånger och den är alltid omtyckt av gästerna.
Tack för ett mycket omtyckt recept hos både stora och små. Hos oss äter vi spetten utan ris eftersom bröd och sallad räcker. Kycklingen marinerar jag innan så den blir extra saftig. Du får en femma av oss.
Detta var lätt o enkelt att göra. Brorsan gillade att trä på kycklingen på spett så där fick man ju plus poäng. Skulle ge 6 poäng om det gick;)
Använde bara ditt recept på tsatziki och den var verkligen kanongod!! En femma för den! :)