Laxsoppa à la Nettan

Serverar: 4 portioner

Denna soppa komponerade jag idag efter att ha köpt lax av fiskbilen. En soppa med lök, potatis, lax, dill, persilja och kryddor.

Ingredienser

  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1-2 vilöksklyftor, pressade
  • 2 msk smör
  • 2 tsk curry
  • Ca 500 g potatis, tärnade
  • Ca ½-1 l vatten (beror på hur flytande man vill ha soppan)
  • 1 buljongtärning, vegetarisk
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar grovmalen
  • 2 msk dill, klippt
  • 2 msk persilja, klippt
  • Ca 20 cm lax, tärnad (utan skinn)
  • 1-2 msk mjöl
  • 4 msk crème fraiche
  • ½ dl grädde
  • 2 msk flytande citron
  • Instruktioner

    1. Smält smöret tillsammans med curry. Bryn lök och vitlök i smöret. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt det koka upp.
    2. Lägg i potatisbitarna och saltet. Koka ca 5 minuter. Tillsätt laxtärningarna. När potatisen är nästan klar tillsätt dill och persilja.
    3. Gör en redning av mjölet. Häll i grädde, créme fraiche och kryddorna. Koka ca 5 minuter för att mjölsmaken ska försvinna.
    4. Smaka av med flytande citron, salt, svartpeppar. Klipp lite dill över innan den ska serveras.
    5. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anluk 22 september 2009

    Helt ok. Skulle nog velat ha lite mer grädde. Tycker också att citronsmaken tog över currysmaken. Hade i lite morötter också för att fylla ut den lite mer.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben