Köttfärssås à la Nettan

Serverar: 3-4 portioner

Denna köttfärssås med smak, innehåller lök, vitlök, blandfärs, champinjoner, cocktailtomater mm Jag gör aldrig köttfärssås på samma sätt. Det beror på inspiration och vad jag har hemma.

Ingredienser

  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 400-500 g blandfärs
  • 1 veg buljongtärning
  • Ca 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1-2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • Ca 10-12 cocktailtomater, halverade
  • Ca 190 g skivade champinjoner på burk eller färska
  • 1 tsk Kikkoman soja
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 2-3 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl créme fraiche
  • Ca ½ dl klippt persilja
  • Instruktioner

    1. Bryn lök och vitlöken i en stekpanna med hög kant. Tillsätt blandfärsen i pannan. "Finfördela" blandfärsen med hjälp av en gaffel och bryn den.
    2. Krydda med salt, svartpeppar och oregano. Tillsätt cocktailtomaterna, champinjonerna, vattnet och buljongtärningen. Låt det koka 10-15 min.
    3. Smaksätt med soja, chilisås, balsamicovinäger. Gör en redning av mjölet. Tillsätt grädde, creme fraiche, persilja.
    4. Låt det koka ca 5 minuter. Smaka av om det behövs mer kryddor eller mer vatten.
    5. Strö lite klippt persilja över köttfärssåsen innan serveringen .
    6. Servera valfri pasta till.
    7. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    christincarlsson 14 november 2011

    Alla i familjen tycker den va jätte god :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben