Gratinerad kycklingfilé à la Nettan
Denna kycklingrätt komponerade jag i dag.
Kycklingfilé under krämigt täcke av yoghurt, ost och örter
Den passar till potatissallad, klyftpotatis, ris mm
Kycklingen blir väldigt mör och saftig
Ingredienser
4 kycklingfiléer
Salt
Svartpeppar grovmalen
Curry
Paprikapulver
Smör
Osttäcke
1 ½ -2 dl turkisk/grekisk yoghurt
1 dl riven ost, ex västerbotten
1 tsk flytande citron
1 msk hacka persilja
1 msk klippt dill
Salt
Svartpeppar, grovmalen
Instruktioner
- Ugn 200°
- Krydda filéerna med salt, peppar, curry och paprikapulver.
Bryn filéerna i smör i en panna.
- Lägg över dem på bakplåtspappersklädd plåt.
Efterstek dem i ugnen, ca 20 minuter.
- Skär hela filéerna i 1 cm tjocka skivor på snedden.
Lägg tillbaks på plåten så att filéerna ser så hela ut som möjligt.
- Osttäcke:
Blanda yoghurt, ost, citronsaft, dill, persilja.
Smaka av med salt och svartpeppar.
- Bred ostblandningen över filéerna och gratinera i några minuter.
- Flytta över filéerna så hela som möjligt på ett serveringsfat.
- Servera gärna potatissallad, grönsallad och gratinerade tomathalvor till.
- Lycka till! Smaklig måltid
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jättegott! Ungdomarna bråkade om vem som skulle ha de få resterna i matlådan. Dom fick dela som syskon och jag blev utan.