Gratinerad kycklingfilé à la Nettan

Serverar: 4 portioner

Denna kycklingrätt komponerade jag i dag. Kycklingfilé under krämigt täcke av yoghurt, ost och örter Den passar till potatissallad, klyftpotatis, ris mm Kycklingen blir väldigt mör och saftig

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Svartpeppar grovmalen
  • Curry
  • Paprikapulver
  • Smör
  • Osttäcke
  • 1 ½ -2 dl turkisk/grekisk yoghurt
  • 1 dl riven ost, ex västerbotten
  • 1 tsk flytande citron
  • 1 msk hacka persilja
  • 1 msk klippt dill
  • Salt
  • Svartpeppar, grovmalen
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Krydda filéerna med salt, peppar, curry och paprikapulver. Bryn filéerna i smör i en panna.
    3. Lägg över dem på bakplåtspappersklädd plåt. Efterstek dem i ugnen, ca 20 minuter.
    4. Skär hela filéerna i 1 cm tjocka skivor på snedden. Lägg tillbaks på plåten så att filéerna ser så hela ut som möjligt.
    5. Osttäcke: Blanda yoghurt, ost, citronsaft, dill, persilja. Smaka av med salt och svartpeppar.
    6. Bred ostblandningen över filéerna och gratinera i några minuter.
    7. Flytta över filéerna så hela som möjligt på ett serveringsfat.
    8. Servera gärna potatissallad, grönsallad och gratinerade tomathalvor till.
    9. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Goldwing 8 juli 2009

    Jättegott! Ungdomarna bråkade om vem som skulle ha de få resterna i matlådan. Dom fick dela som syskon och jag blev utan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben