Marinerad kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Går lika bra att servera kall som varm och passar utmärkt på ett buffébord.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Margarin till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Marinad
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl balsamvinäger
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Stek kycklingfiléerna i margarinet. Salta och peppra.
    2. Blanda alla ingredienserna till marinaden.
    3. Skär den varma kycklingen i tjocka skivor. Lägg på ett uppläggningsfat som du förslagsvis garnerat med olika sorters grönsallad, gurka i stavar, olika sorters tomater, skivad rödlök etc. Skeda över marinaden.

    Liknande recept

    Kommentarer (9)

    cyan 10 juni 2008

    Fantastiskt gott, bra och enkelt recept som är jätteenkelt att göra till många om man fyller en hel långpanna med tätt packade kycklingfiléer.

    SEAbjrpn 11 november 2008

    Ytterligare ett recept från Lennali som säkert är JÄTTEGOTT har ju en del av dina recept. Kram SEA

    Solkrans 31 augusti 2009

    Betyget 4/5 är kanske snålt tilltaget. Enkelt och mycket gott! Blir en favorit till buffén. Lät själv filéerna ligga över natten i marinaden, direkt efter stekningen, i väntan på att bli uppskurna och sannolikt blev smaksättningen mer genomträngande då.

    anluk 9 maj 2010

    Åt detta hos syrran igår kväll. Hon serverade den kall. Var helt underbart gott!!!!

    missmongo 13 januari 2011

    toppen gott hade det på buffe bordet till nyår o det va en 5 poängare från alla som va här

    Linda-77 4 februari 2011

    Underbart gott...Tillsatte dock § tsk cillipulver för att få mer smak.

    lilas 23 april 2011

    Hejsan! Jag hade detta på buffén på min 40-års fest och det blev väldigt uppskattat av alla :). Supergott! Tack för receptet! Mvh Lilas

    christincarlsson 16 juni 2011

    Super god :)

    Calvaro 5 januari 2012

    Supergott! Serverade kall på nyår och det var en succé!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben