Gudruns marinerade kycklingfilé

Serverar: 4-6 portioner

Passar på buffébordet med örtyoghurtsås

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Marinad
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1 tsk salt, helst gourmetsalt
  • 1 krm mellanmalen svartpeppar
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • Färska timjankvistar
  • Instruktioner

    1. Krydda kycklingfiléerna.
    2. Stek kycklingfiléerna i smör 15-20 minuter.
    3. Blanda alla ingredienser till marinaden.
    4. Skär de nystekta, varma kycklingfiléerna i lite drygt centimetertjocka skivor och lägg dem på ett uppläggningsfat.
    5. Skeda över marinaden så att alla skivor blir marinerade.
    6. Eller lägg de varma nystekta kycklingfiléerna i en trång form eller plastpåse.
    7. Häll över marinaden. Vänd påsen några gånger.
    8. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    yvoand02 17 augusti 2008

    Fick dessa marinderade kycklingfiléer på picknick. Jättegoda, passar även till potatis- eller god pastasallad eller paj. Skall laga dessa själv. Rekommenderas varmt!

    possitorsk 4 september 2009

    Detta var mycket gott det blir en

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben