Marinerad kycklingfilé med bulgursallad

Serverar: 4 portioner

Låt kycklingfilén marinera ett par timmar i kylskåp. Servera kycklingen tillsammans med bulgursallad, broccoli

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Marinad
  • 3 rivna eller hackade vitlöksklyftor
  • 4 msk rapsolja
  • 1-2 msk sambal oelek
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk Dansukker Rörsocker Flor
  • Bulgursallad
  • 3 dl grov bulgur
  • 1 rödlök
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk Dansukker Rörsocker Flor
  • 1 krm salt
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 mango i tärningar
  • 12 cocktailtomater, halverade
  • Instruktioner

    1. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingfiléerna och marinaden i en kraftig plastpåse och knyt till. Låt stå i kylskåp i ett par timmar.
    2. Tillaga bulguren enligt anvisningarna på förpackningen. Skala rödlöken och skär den i tärningar. Blanda samman olja, vinäger, florsocker och salt och häll i bulguren. Rör om. Tillsätt löken, persiljan, mangon och tomaterna. Ställ kallt tills den skall serveras.
    3. Stek eller grilla kycklingfiléerna. Servera kycklingfiléerna med bulgursalladen samt någon kokt grönsak t ex broccoli eller bönor.
    4. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben