Paprika fylld med kycklingfilé och chorizo

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Lagom kryddat och går fort att laga! Jag använde mild chorizo, men Ni kan ta stark om Ni så önskar.

Ingredienser

  • 200 g kycklingfilé
  • 100 g chorizo korv
  • 4 stjälk selleri
  • 1 msk solrosolja
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk torkad timjan
  • ½ tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 175 g långkornigt ris
  • 600 ml grönsaksbuljong
  • 250 g krossade tomater
  • 4 stora, röda paprikor
  • Instruktioner

    1. Tvätta kycklingfiléerna i kallt vatten,torka dem med hushållspapper.Strimla kycklingen och chorizo. Tvätta sellerin och skär i tunna skivor.
    2. Stek kycklingen ca 5 minuter i lite olja i en stekpanna.Ta ut kycklingen och lägg över på en tallrik.Lägg selleri i samma panna och stek under omrörning i 3-4 minuter. Lägg i paprikapulvret,timjan,oregano och riset.Fräs alltsammans i nån minut, och häll i buljongen.Låt småkoka i 10 minuter. Häll i tomatkrosset och koka i ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt. Lägg i kycklingen och chorizon och blanda väl.
    3. Dela paprikorna på mitten, kärna ur och tvätta dem. Lägg paprikorna i en oljad glasform. Fyll paprikahalvor med fyllningen, täck med aluminiumfoliet och stek i 25 minuter, 180 grader.
    4. Servera med potatismos, kokt potatis eller gott bröd!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Alifuat 20 oktober 2018

    Gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben