Vegetariskt fyllda paprikor

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Glömde köpa hem köttfärs men var ändå sugen på fyllda paprikor så jag improviserade lite. Det blev rätt starkt, men det gillar jag. Självklart kan ni ändra lite i receptet för er egen smak.

Ingredienser

  • ½ dl linser
  • 1 schalottenlök
  • 3 champinjoner
  • 1/5 zucchini
  • 200 g crème fraîche med vitlökssmak
  • 1 msk chilisås
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • ½ lime
  • Basilika
  • Koriander
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 3-4 paprikor
  • Riven ost
  • 3 msk cream cheese (valfri smak)
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka linserna, 1 del linser på 3 delar vatten (½ dl linser = 1,5 dl vatten). Låt linserna kallna innan du häller ut eventuellt restvatten. Hacka löken och champinjonerna och fräs i olja. Hacka zucchini och tillsätt den och bryn allt. Tillsätt saften av en halv limefrukt, crème fraîche, chilisåse och valfri mängd sambal oelek beroende på hur stark man gillar sin mat. Salta, peppra och tillsätt en nypa basilika och ytterst lite koriander. Tillsätt till sist linserna och låt röran bli varm.
    2. Gröp ur paprikorna och skölj dem. Täck deras botten med cream cheese (på insidan). Fördela röran i paprikorna och strö riven ost på toppen. Placera paprikorna i mitten av ugnen på 175° i cirka 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetariska recept
    Det är underbart med vegetarisk mat. Köttdebatten som varit har fåt...

    Vegetariska recept
    Vegetarisk mat är verkligen gott. Här får ni ett par recept från vå...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben