Fyllda paprikor i ungn

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Tycker man om paprika så bara älskar man den här rätten.

Ingredienser

  • 8 paprikor (frysta)
  • 500 g blandfärs
  • 2 stora gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 2ägg
  • 3 msk mjöl
  • 50 g smör
  • 3 msk tomatpurè
  • 1/2 dl chilisås
  • 4 msk vegeta krydda
  • 2 tsk krossad svartpeppar
  • 1 1/2 dl ris
  • 7 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Börja med att ta upp de frysta 8 urplockade paprikorna så de tinar, koka 1 1/2 dl ris med 3 dl vatten. Hacka två stora lökar och bryn i smör, tillsätt 500 g färs och stek tills de får färg, klicka i 3 msk tomatpurè och 2 msk vegeta krydda, rör om i ca 5 min. Tillsätt det kokta riset, 2 tsk svart peppar, 3 klyftor pressad vitlök, 2 tsk mjöl och 2 ägg. Fyll 8 paprikor med fyllningen och lägg i en gratängform.
    2. Sås: Smält 25 g smör, rör i 3 msk mjöl, tillsätt 4 dl vatten, 2 msk vegeta krydda och 1/2 dl chilisås. Häll såsen över paprikorna och sätt i ungnen på 220 grader i 45 minuter. Vänd paprikorna några gånger så de inte bränner.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Aive 19 januari 2013

    Jättegott :) Paprikorna blev perfekta, och dessa kommer göras igen. Nästa gong testar jag buljongtärning i såsen i stället för vegeta. Tack så mycket för bra recept!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben