Smördegsinbakad fläskfilé med mumsigt innehåll

Serverar: 4 portioner

God, saftig och mättande rätt.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé ca 400 g
  • 5 smördegsplattor ( 1 platta använder jag till dekoration)
  • 5 skivor rökt skinka
  • 5 skivor salamiskivor
  • 1 burk Créme bonjour vitlök och örter 100 g
  • 8 marinerade soltorkade tomater
  • 10 skivor ost
  • 1 ägg till pensling
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Stek fläskfiléen, salta och peppra, låt svalna.
    2. Kavla ut smördegsplattorna, lägg på de svalna skurna skivorna fläskfilé, skinka ,salami och de hackade marinerade tomaterna ,och klicka sedan på Créme bonjourenoch lägg sist på ostskivorna. Gör 4 fina paket ,tryck ihop och lägg dom i smord form med skarven nedåt,pensla till sist med uppvispat ägg. Grädda i 200 grader tills de har fått fin färg.
    3. Servera med enbart en sallad eller också med potatisklyftor.

    Liknande recept

    4.9
    35 min
    5-7
    4

    Kommentarer (3)

    christincarlsson 21 december 2009

    Wow, vilken höjdare :D Kommer att göras fler gånger. Klar 5:a

    britta007 8 januari 2011

    Kanongott!

    halen6966 8 januari 2011

    Ja visst är det!!! Konstigt men detta gjorde jag igår, och det var så gott!!! Ibland glömmer man sina gamla recept! Ikväll blir det grekisk pytt i panna. Mvh Helen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben