Smördegsinbakad älgfilé med murkelsås

Serverar: 4-6 portioner

Supergott och superenkelt!! Om du inte har tillgång till älgfilé går det bra att ta oxfilé istället.

Ingredienser

  • 400 – 500 g älgfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 1 rulle smördeg
  • 1 ägg
  • Murkelsås
  • 90 g konserverade murklor
  • 5 dl grädde
  • Soja
  • Viltfond
  • Salt
  • Peppar
  • Ev. maizenaredning
  • Servera med potatisgratäng eller hasselbackspotatis
  • Instruktioner

    1. Bryn filén runt om i het stekpanna. Krydda. Efterstek i 200° i ugn i 20-30 minuter.
    2. Rulla ut smördegen och lägg i älgfilén. Limma ihop fogarna med uppvispat ägg. Pensla resten av smördegen och stek i 225-250° tills smördegen blivit frasig och fått färg.
    3. Såsen: Skölj murklorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Hacka i mindre bitar och fräs dem i stekpanna. Vispa ur stekskyn ur stekpannan och blanda den med grädde i en kastrull. Låt koka upp. Smaka av med viltfond, soja och ev salt och peppar. Ha i murklorna och låt puttra en stund.
    4. Servera med potatisgratäng eller hasselbackspotatis.
    5. Fler av min recept hittar ni på min blog: http://cayennesrecept.blogspot.com/

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben