Älgfilé med bacon

Serverar: 4 portioner

Till älgfilén är det gott med murkelsås och palsternacksgratäng.

Ingredienser

  • 600 g älgfilé av mittbiten, kan ersättas av ox- eller kalvfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g bacon i skivor
  • Smör
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150 grader. Putsa bort fett och hinnor av filén och skär den i 4 tjocka skivor. Krydda köttet med salt och peppar och linda baconskivor runt kanten. Fäst ihop med tandpetare. Bryn köttet på alla sidor i smör i en het stekpanna. Flytta över biffarna till en ugnssäker form och stick in en stektermometer i en av biffarna. Sätt in formen i ugnen i ca 10 minuter. Innertemperaturen visar 58 grader för rosa kött och 60-65 grader för mer genomstekt kött. Ta bort tandpetarna och servera gärna biffarna med murkelsås (receptet finns inlagt här i Matklubben) och en god palsternacksgratäng t.ex.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mammsen57 24 juli 2009

    Helt makalöst gott! Min dotter gjorde en vanlig potatisgratäng (reseptet finns här på matklubben) och sallad till detta recept när hennes bror fyllde år. Super gott :D

    mh72 4 december 2010

    Jättegott! Bakad potatismed baconröra till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben