Potatissallad med hyvlad Västerbottensost

Serverar: 4-6 portioner

Annorlunda, smakrik och så god till grillat.

Ingredienser

  • 1 kg kokt, kall potatis i tärningar, gärna färsk
  • 5 dl finstrimlad vitkål, gärna färsk
  • 1 stor hackad rödlök
  • Dressing
  • ¾ dl kallpressad rapsolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 1 ½ dl grekisk eller turkisk youghurt
  • ½ dl majonnäs, gärna lätt
  • 1 dl kallt vatten
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk kapris
  • 1 dl hackad dill
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Dekoration
  • Hyvlad Västerbottensost
  • Instruktioner

    1. Blanda potatis, vitkål och lök.
    2. Vispa ihop olja, vinäger, youghurt, vatten, majonnäs och senap.
    3. Smaksätt med dill, kapris, strösocker och smaka av med salt och peppar.
    4. Häll dressingen över potatisen, vitkålen och löken. Vänd ihop försiktigt så potatisen inte mosas.
    5. Förvaras i kylskåp, gärna över natten då smakerna behöver några timmar på sig att utvecklas.
    6. Hyvla Västerbottensost över innan serveringen.
    7. Tips: Ibland ersätter jag vitkålen med samma mängd strimlad isberssallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben