Rulltårta tiramisu

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Rulltårta som smakar tiramisu

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk vispgrädde
  • Fyllning
  • 1,5 dl starkt kaffe
  • 250 g mascarpone
  • 2 äggulor
  • 3 msk florsockerskalet från en citron
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Blanda försiktigt ner bakpulver blandat med mjölet och grädden. Bred ut smeten i långpanna med bakplåtspapper. Baka i ugnen i 5 min på 250°C. Vänd upp på sockrat bakplåts-papper. Låt svalna.
    2. Fyllning: Tvätta och torka av citronen noga. Riv skalet fint. Vispa samtliga ingredienser till krämig konsistens. Tag bort pappret från kakan, pensla den med kaffet och bred därefter på mascarponen. Rulla ihop, skiva och servera. Förvara i kyl.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    chrislin 23 oktober 2013

    Jag måste testa denna! Går den att frysa med fyllning eller blir mascarponen i fyllningen förstörd när den tinas?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben