Tiramisu

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 12 minuter

En klassisk efterrätt som det finns många, varierande recept på. Vi har valt att servera efterrätten i portionsglas men det går även att servera i större fat.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 vispad äggvita
  • 4 msk socker
  • 500 g mascarpone
  • skal av citron
  • Skal av apelsin
  • 4 msk starkt, kallt kaffe
  • 4 msk amaretto eller konjak
  • Instruktioner

    • Börja med att vispa äggulor med socker pösigt. • Tillsätt försiktigt mascarpone, lite i taget. • Vänd även ner den vispade äggvitan. • Rör i skal av citron eller apelsin.. • Lägg ut några biskvier (biscotti eller savoiardi) i botten på portionsskålarna.. • Blanda kaffe med amaretto eller konjak och droppa en del av det över biskvierna. • Bred på hälften av krämen och täck det med ett nytt lager av biskvier och resten av kaffeblandningen. • Bred på resten av krämen. • Strö eventuellt på lite kakaopulver. • Låt stå i kylskåp i minst 1 timme före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tiramisù
    Tiramisù betyder ungefär "pigga upp mig". Det är säkert för att denna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben