Serverar: 1 portioner
Tid: 1 timme 12 minuter
En klassisk efterrätt som det finns många, varierande recept på. Vi har valt att servera efterrätten i portionsglas men det går även att servera i större fat.
• Börja med att vispa äggulor med socker pösigt. • Tillsätt försiktigt mascarpone, lite i taget. • Vänd även ner den vispade äggvitan. • Rör i skal av citron eller apelsin.. • Lägg ut några biskvier (biscotti eller savoiardi) i botten på portionsskålarna.. • Blanda kaffe med amaretto eller konjak och droppa en del av det över biskvierna. • Bred på hälften av krämen och täck det med ett nytt lager av biskvier och resten av kaffeblandningen. • Bred på resten av krämen. • Strö eventuellt på lite kakaopulver. • Låt stå i kylskåp i minst 1 timme före servering.
Tiramisù
Tiramisù betyder ungefär "pigga upp mig". Det är säkert för att denna...