Jordgubbssaft

Jättegod saft . Av bären som blir kvar gör man sylt av.

Ingredienser

  • 3 liter jordgubbar
  • 3 liter vatten
  • 1 tsk natriumbensoat
  • 2 msk vinsyra
  • 2 tsk atamon
  • 2-3 kg socker
  • Instruktioner

    Koka upp vattnet Tillsätt konserveringsmedlen. Häll i sockret och rör tills det har löst upp sig. Slå det över jordgubbarna. Låt stå i ca 7 dygn Sila ifrån så mycket saft att bären som är kvar bli " simmiga" Häll upp på väl rengjorda flaskor till saften och burkar till sylten. Lycka till// Annica

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annica_johansson 12 juli 2009

    Jag gjorde saften i fredags och jag tog bara 2 1/2 kg socker. I receptet ska det igentligen vara 4 kg socker men jag tyckte att det räckte gott och väl med 2 1/2 kg, det är mycket det.

    Relaterade Artiklar

    Hallonsaft
    Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...

    Jordgubbens Dag!
    Idag, den 1 juli, är en stor dag. Det är är en mumsig, historisk oc...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben