Kesokaka med saffran och bärsås

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 50 minuter

Jättegod och annorlunda efterrätt. Påminner om ostkaka och är lika mättande. Saffranet ger "julkänsla". Att det sedan är ett viktväktarrecept gör inte saken sämre.

Ingredienser

  • Bärsås
  • 300-400 g frysta hallon eller jordgubbar eller motsvarande mängd tinade
  • 1 tsk strösocker
  • Vatten
  • Kesokaka
  • 1,5 pkt saffran (0,75 g)
  • 2 msk strösocker
  • 4 ägg
  • 500 g keso
  • 4 msk skalade , hackade mandlar
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 msk ströbröd
  • 1 tsk strösocker
  • Instruktioner

    1. Tina bären om de är frysta. Mosa eller mixa dem med socker och späd med vatten till önskad konsistens. Ställ kallt.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Rosta mandeln lätt utan att den bränns. Stöt socker och saffran i mortel. Häll över i en bunke. Tillsätt äggen och vispa lätt. Blanda ner keso och mandel.
    3. Smörj en ugnsform eller 6-8 portionsformar och bröa med ströbröd och socker. Häll i kesoblandningen och grädda i mitten av ugnen i 200-225 grader 20-30 minuter tills kakan har stannat och fått fin färg.
    4. Servera kakan ljummen med bärsås och ev vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    gullun 6 oktober 2008

    Som jag räknat ut blir det 3.5 P / portion om man är 8 st som delar =) Måste testa denna, låter smarrigt!!

    Arkenstone 31 maj 2010

    Gott både för gom och samvete. :)

    Amiie88 6 mars 2011

    Blev gott :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben