Sockerbullar med saffran

Serverar: 48 portioner

Bullar som ger mersmak

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 250 g kesella lätt
  • 2 påsar saffran
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • Ca 17 dl vetemjöl
  • Pensling
  • 50 g smält smör
  • Strösocker
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till fingervärme. Häll degspadet över jästen.
    2. Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa i 40 minuter.
    3. Arbeta samman degen. Kavla ut degen till en platta drygt 1 cm tjock och ta ut rundlar med ett glas.
    4. Låt bullarna jäsa i 40 minuter.
    5. Grädda i 225 grader i ca 5-10 minuter.
    6. Låt kallna. Pensla bullarna med smält smör och doppa dom sedan i socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (8)

    annelieberggren 20 oktober 2008

    Lät ju jätte gott... nytt till lusse dagen :)

    look 26 oktober 2008

    Oj, vad dom såg goda ut...måste jag prova....

    Camen88 29 oktober 2008

    Det där måste jag nog också prova, jag älskar saffran :)

    miailler 31 oktober 2008

    Helt fantastiska bullar. Kunde kanppt sluta äta dem.

    ida85 17 november 2008

    åh, längtar bara tills vi får sådanna här på jobbet ! jobbar på café .. såååå goda ! nästan godare än dem "vanliga" lussekatterna (:

    Lina-88 14 december 2008

    ojojoj de här såg goda ut, måste prova :)

    yrsa_72 29 november 2009

    Bakade dessa förra året, och de är ett måste! Så otroligt goda och ett jättebra alternativ till lussekatter.

    Diddi1982 15 november 2010

    Gjorde dessa första gången 2008 och de var otroligt goda då, så ger det ett försök i år igen då det är jag som ansvarar för familjens årliga luciafika :-) Tack för ett enkelt och otroligt gott recept!! P.s Bilden är från natten då jag och maken gjorde dem 08..dessvärre lite mörk..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben