Kycklinggryta med smak av saffran och tomat

Serverar: 6 portioner

En riktig höjdare! Grönsakerna gör att grytan drygas ut mycket. Jag tog två kycklingfiléer men du kan själv välja om du vill ta inga alls, 2 eller 4. Allt passar lika bra. Jag kom på receptet medan jag lagade och det blev jättebra. Detta ska jag laga igen. Låt dig inte skrämmas av min hemska bild, detta är riktigt gott.

Ingredienser

  • 1 röd chili (normalstor, ca 10 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olja/Smör
  • 1 purjolök
  • 2 kycklingfiléer
  • 280 g vitkål
  • 400 g hela skalade plommontomater i lag
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk italiensk salladskrydda (kan uteslutas)
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 fond du chef vegetarisk
  • 1 burk (2 dl) crème fraiche Gourmet Saffran och Tomat
  • 1 liten röd paprika
  • Instruktioner

    Finhacka chilin (låt kärnorna vara kvar om du vill ha mer hetta) och vitlöken. Fräs i oljan i en stor kastrull. Skär purjon relativit fint och tillsätt. Rör om noga hela tiden. Skär kycklingen i stora munsbitar och stek med. Låt steka till kycklingen är så gott som genomstekt. Tillsätt strimlad vitkål. Tillsätt tomaterna och vatten och låt koka lugnt med lock i ca 10 minuter. Under tiden kan du koka upp det du vill servera till, bulgur/ris/pasta etc. Vrid upp värmen igen på grytan, ta av locket, krydda och tillsätt den koncentrerade fonden och creme fraichen. Rör om noga och koka i 2-3 minuter. Tillsätt paprikan hackad i små bitar och servera varm tillsammans med det du valt att ha till. Ha gärna en sallad vid sidan av också.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben